woensdag 18 november 2009

Een kijkje achter de schermen bij St Nicolas


Op de site van St-nicolas staat een mooie video, waarin de chef en zijn team fier in hun potten laten kijken.

dinsdag 17 november 2009

Gastromania

Hier een artikel over Culinair in Gastromania.

woensdag 11 november 2009

Een Grote van Morgen

Ze hebben hun tijd ervoor genomen bij
Gault Millau, maar na 14 jaar,
hebben ze het uiteindelijk toch ontdekt.

Het werd tijd dat men onze Damien
bekroonde tot Grote van Morgen,
en dat voor hij niet meer zo Jeunes Restaurateur is.


foto: Gaetan Miclotte

Bravo aan Agnes & Damien voor de mooie vergoeding,
misschien schitterd er wel een nieuw sterretje aan het firmament in Watermaal-Bosvoorde eind deze maand...

Laten we hopen...

16/20
Damien Vanderhoeven is beslist geen beginneling. Zijn restaurant heeft al meer dan 10 jaar zijn sporen verdiend in het Brusselse gastronomische landschap.
Toch is deze chef nog jong, niet door een gebrek aan ervaring, maar door de evolutie die hij elk jaar weer laat zien. Zo blijft zijn maturiteit groeien ten opzichte van een keuken die hij nochtans al grotendeels beheerst. In plaats van in moleculaire extremen te vervallen, verfijnt hij liever zijn expertise in de strenge selectie van producten, in composities die hij creëert met behulp van verstandig gedoseerde en prachtig gekleurde kruiden en, uiteraard, specerijen.
Elk bord, zelfs in de meest minimalistische uitvoering, is een schilderij, de Franse schilder ‘douanier’ Rousseau waardig. De kruiden laten de producten nog beter uitkomen, de specerijen geven elk gerecht een ziel. Dit alles zonder enige aanstellerij of kouwe drukte en met een uitstekende verhouding prijs-kwaliteit. Of hoe je een Picasso kunt maken zonder een tafelschuimer te worden. Bravo voor deze kunstenaar, we kijken al uit naar zijn volgende doeken.

Even tussendoor .....

By the way:

uit goede bron ontvingen we nieuws, dat de "Bad Boy on the left" met zijn Vin Perdu en het gehele team een Bib Gourmand ontvingen in de Michelin 2010. Proficiat !

De Essentie

Tijdens de Horecabeurs Horeca Life 2009, hebben we een klein banket verzorgd voor enkele grote chefs zoals Peter Goossens, Yves Mattagne, Wout Bru, San Degeimbre, Vicky Geunes en meerdere verantwoordelijken van Unilever Foodsolutions.

Leading chef van dienst was Franky Vanderhaeghe, vergezeld van zijn echtgenote en twee personen van hun team. Verscheidene huizen van de Jeunes restaurateurs waren aanwezig om dit chef's oeuvre bij te steunen.


Hierbij het Menu:

Amuses

Uiensoep (revisited), muesli van eendenlever, tartare van watermeloen, ....

---

Toast, olijven en tomaat, gemarineerde makreel

Veloute van venkel, carpaccio van kabeljauw, sorbet van tomaat

Salade van miso, langoustines

---

Zeebaars, zalf van bloemkool, groene asperges en bearnaise

---

Varkenswang, pannepotbier, pastinaak

---

Appelstructuren, ijs van butternut

Dank aan iedereeen die ons die dag heeft geholpen.


maandag 12 oktober 2009

Nieuwe website Didier Galet











Na de naamsverandering, nu ook een nieuwe site voor Didier Galet.
Ga alvast een kijkje nemen,
de site is ook afgesmaakt met video.

Reserveren kan via info@didiergalet.be

donderdag 8 oktober 2009

Bocuse d'Or


Restaurant Vivendum, met JRE chef Alex Clevers, heeft de Belgische selectie gewonnen. De selectie en wedstrijd vonden plaats op maandag 6 oktober tijdens Horeca Life in Brussel.

De Jury bestond uit een mooie waaier chefs, bij de grootste in Belgie, samen goed voor 14 sterren, in totaal proefden ze 2 gerechten per 3 kandidaten.

Gaëtan Collin van restaurant Jaloa kreeg de prijs van de partner.



Veel geluk en moed in de komende maanden !