woensdag 11 november 2009

Een Grote van Morgen

Ze hebben hun tijd ervoor genomen bij
Gault Millau, maar na 14 jaar,
hebben ze het uiteindelijk toch ontdekt.

Het werd tijd dat men onze Damien
bekroonde tot Grote van Morgen,
en dat voor hij niet meer zo Jeunes Restaurateur is.


foto: Gaetan Miclotte

Bravo aan Agnes & Damien voor de mooie vergoeding,
misschien schitterd er wel een nieuw sterretje aan het firmament in Watermaal-Bosvoorde eind deze maand...

Laten we hopen...

16/20
Damien Vanderhoeven is beslist geen beginneling. Zijn restaurant heeft al meer dan 10 jaar zijn sporen verdiend in het Brusselse gastronomische landschap.
Toch is deze chef nog jong, niet door een gebrek aan ervaring, maar door de evolutie die hij elk jaar weer laat zien. Zo blijft zijn maturiteit groeien ten opzichte van een keuken die hij nochtans al grotendeels beheerst. In plaats van in moleculaire extremen te vervallen, verfijnt hij liever zijn expertise in de strenge selectie van producten, in composities die hij creëert met behulp van verstandig gedoseerde en prachtig gekleurde kruiden en, uiteraard, specerijen.
Elk bord, zelfs in de meest minimalistische uitvoering, is een schilderij, de Franse schilder ‘douanier’ Rousseau waardig. De kruiden laten de producten nog beter uitkomen, de specerijen geven elk gerecht een ziel. Dit alles zonder enige aanstellerij of kouwe drukte en met een uitstekende verhouding prijs-kwaliteit. Of hoe je een Picasso kunt maken zonder een tafelschuimer te worden. Bravo voor deze kunstenaar, we kijken al uit naar zijn volgende doeken.

Geen opmerkingen: