vrijdag 24 september 2010

Starchefs ICC 2010 – New York

Vorige week (20/09 - 22/09) is een delegatie van 4 chefs die behoren tot de Jeunes Restaurateurs d’Europe van België naar New York afgezakt om er het Starchef’s International Chefs congres bij te wonen.

Starchefs (USA) staat in de Top 3 qua gastronomische congressen naast Madrid Fusion (Espana), alsook onze eigen Flemish Primitives. Op dit congres worden de nieuwste technieken en producten voorgesteld en wordt een basis gelegd voor de komende jaren.

Presentaties door verscheidene Internationale chefs zoals Dan Barber (Blue Hill), Thomas Keller (The French Laundry & Per Se), Charlie Palmer (Aureole), Johnny Iuzini (Jeran Georges), Martin Berasategui (Martin Berasategui) en tevens Dominique Persoone van The Chocolat Line in Brugge i.s.m. Bernard Lahousse (Flanders Taste Foundation) die met zijn deskundige uitleg het Foodpairing concept kwam toelichten.

Terzelfder tijd hebben de 4 chefs van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele van de meest gereputeerde zaken van New York te bezoeken: o.a. Carnegie Deli (The Best Rueben sandwich), Aldea, EatItaly (gigantische overdekte “markt” met de beste Italiaanse produkten van Mario Batali) , Eleven Madison Park *, Gilt **, Per Se *** & Jean George ***

Deze ervaring rijker zullen deze chefs in oktober te zien zijn met demo’s op het horeca-event HorecaLife in Brussel. De chefs: Steven Dehaeze (Culinair-Lauwe), Jan Verhelst (Lotus Root-Eke), Damien Vanderhoeven (Le Coriandre-Brussel) en Laurent Van de Vyver (Du Four à la Table - Villers-sur-Lesse)

Damien Vanderhoeven – Steven Dehaeze – Laurent Van de Vyver – Dominique Persoone – Jan Verhelst – Bernard Lahousse

Geen opmerkingen: