zondag 25 januari 2009

Chemical Brothers: Cryotof & Ben Roche (Moto - Chicago)

Chemische chefs

Moleculaire gastronomie – in mensentaal: koken met een hoog jongens-en-wetenschap-gehalte – zit in de lift. ’s Werelds beste restaurant El Bulli, aan de Spaanse Costa Brava, is er ondertussen al ruim tien jaar mee bezig. Maar vandaag kan geen enkele zichzelf respecterende chef nog om de nieuwe kooktechnieken heen. Lange gaartijden op lage temperatuur, espuma’s uit spuitbussen met lachgas en koken met vloeibare stikstof luiden een heuse culinaire revolutie in. Wat de Amerikaanse patisseriechef Ben Roche en zijn Belgische collega Kristof Coppens met een ballon, helium, vloeibare stikstof en een bunsenbrander op uw bord toveren, ziet u hieronder.

Vanaf dinsdag 27/01 in P-magazine: een uitvoerig interview met beide chemical chefs over zwevende gerechten, driedimensionale voedselprinters en desserts die onder uw neus ontploffen. (WS / P-MAGAZINE)




Geen opmerkingen: