Dit is de titel van Agnes Goyvaerts, proefkonijn in de krant De morgen, over haar bezoek van restaurant Lotus Root te Eke Nazareth.
Hierbij een leuk fragment "Lotus Root is lid van de Jeunes Restaurateurs d'Europe, die in hun handvest schrijven dat ze "jong en ambitieus" zijn, en zich tot doel stellen "culinaire grenzen te verleggen, om het gastronomisch genot steeds rijker te cultiveren". Dit stel is daarvan waardig lid.
Bravo aan Caroline & Jan.
Rest van artikel vindt u hier.
zondag 6 april 2008
dinsdag 18 maart 2008
Nieuw kookboek van topchefs
Gisteren stelden de JRE belgië hun nieuwe boek sinds jaren voor. Dit gebeurde bij een van onze leden, Gaëtan Colin, van restaurant Jaloa. Naast bijna alle leden, waren er natuurlijk onze partners aanwezig maar ook veel pers en enkele membre d'honneurs hebben ons geplezierd met hun aanwezigheid. Hartelijk dank aan iedereen voor hun inzet.
U wenst het boek te kopen dan kan dit bij één van JRE ofwel via de onze website ofwel bij één van volgende verkooppunten : Standaard boekhandel, Carrefour, Delhaize, FNAC & Makro.
Prijs van het boek : 25.50 € port kosten inclusief via de website van de JRE's (enkel voor België - andere landen volgen het gewone porttarief).
Hierbij een eerste reactie op tvoost (regionale tvzender Oostvlaanderen).
maandag 17 maart 2008
Kiplekker
Op kip.be start deze week ook de wedstrijd omtrent Kip uitgegeven door VLAM.
10 JRE werkten elk 5 recepten uit die vanaf deze week worden gepresenteerd in de mailer.
(inschrijven kan hier)
Te lezen op kip.be:
Doe mee met onze kipwedstrijd en laat je gastronomisch verwennen door een topchef van ‘Les Jeunes Restaurateurs d’Europe België’.
Deze wedstrijd, speciaal voor alle kipabonnees, loopt van maandag 17 maart tot zondag 3 augustus 2008. Om de vier weken, en dit gedurende vijf maanden, schenken wij een dinerbon ter waarde van 125 euro weg.
Gedurende vier weken stellen we eenzelfde vraag. Elke week kunt u eenmaal deelnemen. Maar door vrienden uit te nodigen die zich als abonnee inschrijven, verhoogt u uw kansen om de dinerbon te winnen en u gastronomisch te laten verwennen door een gerenommeerde chef.
Doe mee!
VLAM
10 JRE werkten elk 5 recepten uit die vanaf deze week worden gepresenteerd in de mailer.
(inschrijven kan hier)
Te lezen op kip.be:
Doe mee met onze kipwedstrijd en laat je gastronomisch verwennen door een topchef van ‘Les Jeunes Restaurateurs d’Europe België’.
Deze wedstrijd, speciaal voor alle kipabonnees, loopt van maandag 17 maart tot zondag 3 augustus 2008. Om de vier weken, en dit gedurende vijf maanden, schenken wij een dinerbon ter waarde van 125 euro weg.
Gedurende vier weken stellen we eenzelfde vraag. Elke week kunt u eenmaal deelnemen. Maar door vrienden uit te nodigen die zich als abonnee inschrijven, verhoogt u uw kansen om de dinerbon te winnen en u gastronomisch te laten verwennen door een gerenommeerde chef.
Doe mee!
VLAM
Libellés :
aneth,
beausejour,
coriandre,
gloriette,
internet,
jardin tropical,
lotusroot,
re-source,
saveurs,
St Nicolas,
vin perdu
dinsdag 11 maart 2008
Slovenie: party-time

Uiteraard kennen we dit huis, maar wat we niet wisten is dat de wijnmaker, Ales Kristancic, zo eccentriek en misschien ook wel een beetje gek, wijnen maakt op een extreem kwalitatieve basis die echt wel meer omvat dan druiven en wat alchohol. (I think the phrase he used had something to do with ( love & sex as well)
Op een van de fotos "eten" we de wijn, hij gaat letterlijk met zijn hand het vat in en haalt er wat bezinksel uit, waarna we de wijn te proeven krijgen (most).
Daarna volgde een spetterend onderonsje waar nogmaals de verschillende nationaliteiten elkaar wisten te vinden, onder andere een mooie serenade van de Nederlands & Belgische delegatie op gitaar, maar ook de plaatselijke superstar op piano.
Helaas had de fotograaf van dienst net iets te veel video geschoten en waren alle 512 mb opgebruikt,
maar dit willen we jullie alvast niet onthouden:
Memory of the Sea
Als besluit kunnen we stellen dat JRE Slovenie de andere landen heeft verrast en dat we met zijn zijn allen enorm onder de indruk waren van hun gastvrijheid en warm onthaal.
We zijn blij ze in de JRE familie opgenomen te hebben en kunnen jullie enkel aanraden om erheen te trekken en de lokale keuken te proeven met volle teugen.
Ook op het congres zullen zij voltallig aanwezig zijn. (februari of maart 2009)
Jan Verhelst - Guy Weyts
Ook op het congres zullen zij voltallig aanwezig zijn. (februari of maart 2009)
Jan Verhelst - Guy Weyts
maandag 10 maart 2008
Op bezoek in Slovenie

Reden is een Europese board meeting van de JRE, maar de Slovenen laten de kans niet liggen om hun kunnen te tonen.
Dat is gebleken uit het diner van gisteren, bij Tomaz Kavcic, gastheer en president van JRE Slovenie.
Zijn Pri Lojzetu in Vipava was het kader voor een ultieme ontvangst in een uiterst rustgevend kader.
Fotos komen later, want de fotograaf van dienst bleek even in de ban te zijn Tomaz Kavcic van de traditionele zure melk met maisbrood, ter verwelkoming in Slovenie.
Allemaal zoals de traditie het wil. Dat werd gevolgd door een overheerlijke brioche met ganzenlever, geserveerd met warme thee, verrijkt met een plaatselijke honing, volgens, u raad het, traditie.

Dat ik hier graag ben hoeft geen tekeningetje.
foto's volgen.
Overigens was het enorm interessant om Slovenie te leren kennen, want buiten te weten dat het een deel is van het vroegere Yougoslavie, wisten we er blijkbaar weinig van. De vijf leden zijn redelijk verspreid over Slovenie en koken vrij traditioneel naar hun regio, voor sommigen is dat Gaspar Carmen gebaseerd op vlees, soms ook vrijwel enkel vis.
We hebben heel wat witte wijn gedronken en nog niet al te veel rood. Een paar lokale topproducenten luisteren het geheel op met heel eigenzinnige wijnen die wat betreft cepage toch wel weer vrij traditioneel voor de regio zijn. Vanavond meer dus...

Haar restaurant is in de bergen gelegen, ze serveert er volgens eigein zeggen
"confusion", een rijkelijke mix van vlees en groenten gerechten uit haar streek met een link naar het hedendaagse.
Zij staat in de keuken, haar man verzorgt de bediening.

Manuela op links, haar ma zwaait de scepter in de keuken, maar ook zij weet er haar weg, dat bewees ze toch aan de hand van de gerechtjes die geserveerd werden op maandagavond bij Wijnhuis Movia.

Jan Verhelst - Lotus Root
en Guy Weyts - Pas-vite
dinsdag 19 februari 2008
6 december in Hostellerie Saint-Nicolas
De link is te gemakkelijk zal je zeggen. Maar wanneer de Standaard meldt dat in restaurant Saint-Nicolas, Verhofstadt aan de Leterme zijn plan voorlegt om met een tijdelijke "paarse" noodregering de politieke crisis wou bezweren, is de link snel gelegd. Zouden ze ook over de BTW verlaging naar 6% gesproken hebben. Ik betwijfel het, of is het daarom dat hij nu niet "blauw" van de pijn in het ziekenhuis ligt onze Yves (nvdr geintje).
Mocht je toch na je herstel over die verlaging willen spreken, mag je altijd naar het secretariaat van de JRE bellen, of mailen, of faxen of ....
Mocht je toch na je herstel over die verlaging willen spreken, mag je altijd naar het secretariaat van de JRE bellen, of mailen, of faxen of ....
maandag 18 februari 2008
Jam sessie met Mövenpick of Switzerland

Een jam sessie met MoS produkten.
MoS, nieuwe partner van de Jeunes Restaurateurs d'Europe België, hebben voor hun 9 ambassadeurs (Jan, Paul, Paul-Luc, Olivier, Joeri, Alex, Guy, Fréderic & Laurent), een "opeenhopende, verstoppende en zelfrelativerende" ijsdag geörganiseerd.
Na een degustatie van 9 van de 31 verschillende smaken uit hun collectie (Coconut Lemongrass "Mmmh", Vanilla "Dream!", Aceto Balsamic "Ohhh", White Peach & Redcurrant "jammie, jammie", Pear "fruity", Maple Walnut "Olala", Nougat de Montélimar "Oh" & Rum Raisin") was het de bedoeling onze verschillende bevindingen te kanaliseren in een culinair-creatief samenspel. En zeg nu zelf Eveline, het was een "Quality afternoon with Quality Ice and smiling people". Dit smaakt naar meer zou ik zeggen want er blijven nog 22 smaken te ontdekken en kijken voluit naar de nieuwe collectie eind 2008.
Het plaatje kan maar volledig zijn dankzij de hulp van volgende mensen :
Bruno & Otto van Nespresso, Fréderic San Pellegrino & Acqua Panna, Alain voor de wijnen van Bleuzé Interwines en David voor de coordinatie van Hakuna matata.
Locatie en gastvrouw : Christelle Verheyden - Food & Wine Academy (B52 - Brussel)
Libellés :
an der stuff,
aneth,
beausejour,
de fakkels,
gloriette,
lotusroot,
MoS,
pas-vite,
vin perdu,
vivendum
Abonneren op:
Posts (Atom)