vrijdag 27 juni 2008

http://jre.eu now on-line

Deze middag werd de nieuwe europese site gelanceerd.
Kleurijker meteen, en ook stijlvoller.
Uw reacties zijn steeds welkom: chef@lotusroot.eu

Daarnaast wijzen we ook nogmaals in de richting van onze Belgische site, http://jre.be
waar je ook meer lokale berichtgeving weervindt.

dinsdag 24 juni 2008

Scottish meat


Enkele JRE's met een rokje. Dit willen we jullie niet onthouden. Korte sokjes met zo'n rokje is natuurlijk niet echt sexy.

donderdag 12 juni 2008

Aneth

De site van restaurant Aneth in Brugge zit in een nieuw hip kleedje.
Mooi en overzichtelijke site die smaakt naar meer.
Schrijf je in op de mailer en wordt ook op de hoogte gehouden van nieuwtjes.
Allen erheen !


dinsdag 27 mei 2008

Press for President


Horeca Revue

Vandaag een mooi artikel met recepten in Horeca Revue: Kook! met Laurent Van de Vyver.
Zeker bekijken en vergeet ook regelmatig zijn interessante blog niet te checken:

http://bistroduvin.blogspot.com/

woensdag 21 mei 2008

Koken met stikstof

Kristof Coppens van restaurant Apriori te Haaltert deed op maandag 19 mei een demonstratie voor de pers. Hij zal ook hierover een boek uitbrengen in november waarbij de techniek wordt uitgelegd met recepturen.
Op woensdag 10 september geeft hij hierover een demonstratie waarbij koks onder begeleiding van kristof de techniek eigen maken.
Inschrijvingen beperkt.
Plaats van gebeuren : Food & Wine academy B52 te Brussel.

zaterdag 3 mei 2008

Fusion tussen gastronomie en schilderkunst


Hierbij een leuk initiatief van Damien & Agnès, waarbij ze zich hebben laten inspireren op de wisselwerking ontstaan tussen de opdrachten die Hervé This iedere maand op zijn website meegeeft aan Pierre Gagnaire.

Florimond dufoor, schilder in Brussel, en eveneens een hobbykok, met een passie voor "moleculaire gastronomie", heeft na een jaar in de zaak van Damien & Agnès te hebben vertoefd, zijn bevindingen in schilderijen ondergebracht. U kunt de eerste reeks vinden in het restaurant zelf, Le coriandre, want elk schilderij is geïnspireerd naar gerechten van Damien (of net andersom).

Op dinsdag, woensdag en donderdagavond, kunt u een JRE boek winnen indien u het juiste schilderij en een gerecht van de kaart kunt matchen. Succes.
Geldig in mei en juni.

zondag 6 april 2008

Zes jaar en nog sprankelfris

Dit is de titel van Agnes Goyvaerts, proefkonijn in de krant De morgen, over haar bezoek van restaurant Lotus Root te Eke Nazareth.

Hierbij een leuk fragment "Lotus Root is lid van de Jeunes Restaurateurs d'Europe, die in hun handvest schrijven dat ze "jong en ambitieus" zijn, en zich tot doel stellen "culinaire grenzen te verleggen, om het gastronomisch genot steeds rijker te cultiveren". Dit stel is daarvan waardig lid.
Bravo aan Caroline & Jan.
Rest van artikel vindt u hier.