zaterdag 18 april 2009

Puur Maasland












Puur Maasland
Het Limburggevoel van Alex Clevers in Vivendum
Hilde Smeesters

- Uitgepuurde recepten uit restaurant Vivendum
- Topchef Alex Clevers en zijn echtgenote toverden
een 18de-eeuwse kapelaanswoning in Dilsen-Stokkem
om tot een sterrenrestaurant waar inventiviteit en respect voor traditie hand in hand gaan.
- Door het respectvolle gebruik van kwalitatieve streekproducten creëerde de chef een eigen, ongedwongen stijl die hem in 2007 een Michelinster opleverde.
- Dit boek telt ruim 45 haalbare recepten voor de hobbykok die met een beperkte ingrediëntenlijst aan de slag wil.
- Met boeiende reportages over het Maasland
en een aantal belangrijke producten uit die regio
- Sfeervolle streekfotografie en uitmuntende receptbeelden van foodfotograaf Kris Vlegels
Het Limburggevoel... Er is geen enkele provincie
waar een dergelijk samenhorigheidsgevoel zo sterk
leeft. 'Limburger' is een stempel dat met trots
gedragen wordt. En terecht! Limburg is een
schitterende provincie waar iedereen zich
inspant om het de gast naar zijn zin te maken.
De Maas vormt een heel eigen stukje Limburg.
Volg de rivier van noord naar zuid en je ontdekt
een mooie regio met een schat aan natuur, waar
je verwelkomd wordt door vriendelijke
en gastvrije Maaslanders.
Alex Clevers van restaurant Vivendum is
zo'n 'product' van de streek.
In de oude kern van Dilsen-Stokkem
kookt hij de meest exquise gerechten voor zijn gasten.
Een aantal van die schitterende gerechten geeft hij
prijs in dit boek. Bovendien laat hij je kennis maken
met al het lekkers dat het Maasland te bieden
heeft: schitterende wijn van Aldeneyck,
biologische kaas en groenten van Ommersteyn,
het Maaslandse kruidenzout en een paar
bijzondere Belgische kazen.
Het is een uitnodiging om op stap te gaan langs
pittoreske Maasdorpjes en adembenemend
natuurschoon.


Technische gegevens

ISBN: 978-90-209-8291-6
Verkoopprijs: 24,95 EUR
NUR-code: 442 | Keuken per land en streek
Verschijningsdatum: 24-03-2009 *
Formaat: 195 x 240
Product: boek
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgave: Uitgeverij Lannoo

Lannoo

1 opmerking:

Culinair zei

Veel suc6 met het boek