
Reden is een Europese board meeting van de JRE, maar de Slovenen laten de kans niet liggen om hun kunnen te tonen.
Dat is gebleken uit het diner van gisteren, bij Tomaz Kavcic, gastheer en president van JRE Slovenie.
Zijn Pri Lojzetu in Vipava was het kader voor een ultieme ontvangst in een uiterst rustgevend kader.
Fotos komen later, want de fotograaf van dienst bleek even in de ban te zijn Tomaz Kavcic van de traditionele zure melk met maisbrood, ter verwelkoming in Slovenie.
Allemaal zoals de traditie het wil. Dat werd gevolgd door een overheerlijke brioche met ganzenlever, geserveerd met warme thee, verrijkt met een plaatselijke honing, volgens, u raad het, traditie.

Dat ik hier graag ben hoeft geen tekeningetje.
foto's volgen.
Overigens was het enorm interessant om Slovenie te leren kennen, want buiten te weten dat het een deel is van het vroegere Yougoslavie, wisten we er blijkbaar weinig van. De vijf leden zijn redelijk verspreid over Slovenie en koken vrij traditioneel naar hun regio, voor sommigen is dat Gaspar Carmen gebaseerd op vlees, soms ook vrijwel enkel vis.
We hebben heel wat witte wijn gedronken en nog niet al te veel rood. Een paar lokale topproducenten luisteren het geheel op met heel eigenzinnige wijnen die wat betreft cepage toch wel weer vrij traditioneel voor de regio zijn. Vanavond meer dus...

Haar restaurant is in de bergen gelegen, ze serveert er volgens eigein zeggen
"confusion", een rijkelijke mix van vlees en groenten gerechten uit haar streek met een link naar het hedendaagse.
Zij staat in de keuken, haar man verzorgt de bediening.

Manuela op links, haar ma zwaait de scepter in de keuken, maar ook zij weet er haar weg, dat bewees ze toch aan de hand van de gerechtjes die geserveerd werden op maandagavond bij Wijnhuis Movia.

Jan Verhelst - Lotus Root
en Guy Weyts - Pas-vite
1 opmerking:
Proficiat Jan,
dat is reactiviteit. Jammer dat de europese site zo'n snelle gasten hebben als jij. Blijf maar lekker in het belgisch bestuur.
Een reactie posten