vrijdag 20 april 2007

Congres Dresden : Part II

Een wake-up call om 07u30, was toch een beetje vroeg, maar ja het officiële gedeelte van het congres moest beginnen. Na een uitgebreid ontbijt buffet, wordt het congres geopend. De nieuwe Europese structuur van de Jeunes Restaurateurs d'Europe wordt voorgesteld.

Een nieuwe europese voorzitter, Erwin Rozenthal van restaurant Het Beukenhof (NL), Hans Van Maenen, CEO voor de JRE, en drie nieuwe ondervoorzitters met elk een specifieke taak :
Harald Russel voor partners, Patrick Van Zuiden voor financiën en Ramon Dias voor communicatie en marketing. Het project is ambitieus, maar dat moet wel met al dat jong kooktalent in Europa.


Na een korte break volgt een uiteenzetting van, alsook een voorstelling van, LVMH wat betreft luxe in restauratie en San Pellegrino.


Na het officiële gedeelte, volgt dan een open marketplace waarbij alle 10 jre landen hun produkten kunnen tonen. Voor Belgie waren Peter voor Purus Garnalen aanwezig, Dirk voor Roodenbach (Palm Breweries), Frederic voor Gandaham en Eveline voor Hinkelspel (belgische kazen). Ook Paul van restaurant Aneth was present met zijn eigen kruidenlikeuren. Het motto "talent, passie en innovatie" in gedachten was België zeker goed present op deze marketplace. Zoniet de beste van de klas.


Rond 16uur sloten de deuren van de marketplace en was er wat tijd voor cultuur door een prachtige wandeling door Dresdenstad.


wordt vervolgd

Geen opmerkingen: