woensdag 22 juli 2009

VIJF tv: Koken op een privé vliegtuig

Guy Weyts van Pas-Vite staat niet stil,
bekijk volgende reportage over zijn
koken op een van zijn speciale lokaties, nl op prive vliegtuigen:




zaterdag 18 juli 2009

Kanaal Z: Route Z met Guy Weyts

Een Route Z in het teken van lekker eten en drinken. Gast van Kanaal Z reporter Louis Weenen is deze keer de Chef van het restaurant Pas-Vite in Retie, Guy Weyts. De rit in het land van La Gaume dat Virton en omstreken omvat leidt onder andere naar de adbij van Orval, bekend omwille van zijn lekker bier. In het dorpje Robelmont komen herinneringen aan de eerste wereldoorlog naar boven en in het allermooiste dorpje Torgny wordt er getafeld in het restaurant La Grappe d'Or (1 Michelin ster) van chef Clément Petitjean. De dag wordt afgerond in de wijngaard "Le poirier du Loup". Onze chef heeft het over lekker eten en drinken en over zijn passie voor het motorrijden en de muziek, en over de JRE...


zondag 12 juli 2009

What's in a name

Maison des Saveurs verandert van naam.

Restaurant Didier Galet. (Alsook Christiane, laten we haar niet vergeten aub)

Voorts geen veranderingen: de lach van de gastvrouw, de keuken van Didier, de ontvangst, etc, ... en de kleine rode enveloppen.

woensdag 20 mei 2009

Maison des Saveurs

Dit weekend in dmmagazine van de Morgen, valt Willem Asaert terug aan met mes & vork. Ditmaal is La Maison des Saveurs aan de beurt. 
Didier & Christiane Galet serveren kwaliteit, en dat gaat niet onopgemerkt voorbij.
Proficiat aan beiden!


donderdag 14 mei 2009

JRE Look-a-like

Gianni Caruso a.k.a. Helmut Fritz

woensdag 6 mei 2009

Culinaria - Art of Taste

Van 15 tot 17 mei hebben 16 sterrenchefs, samen goed voor 25 michelinsterren, 4 menu's gerealiseerd aan een gangbare prijs.

Twee Jeunes Restaurateurs d'Europe zijn ook van de partij - Mario Elias van restaurant Le Cor de Chasse in Barvaux met "een inspiratie omtrent het parfum Guerlain "Homme" en Franky Vanderhaeghe van restaurant Saint-Nicolas in Elverdinge Ieper met een "Zoete Mayonaise van Witte Chocolade, macaron, framboosjes met basilicumcoulis en espuma van plattekaas en honing".

Naast de 4 menus zijn er 7 workshops en 50 exposanten. 

De JRE vereniging is ook aanwezig met een sponsoring tijdens de Wereld Chocolat Masters met Callebaut en thema "La Haute Couture".

Plaats: Jubelpark - Brussel.