vrijdag 24 oktober 2008

Sterrenchefs doen het op 10.000 meter

Topchefs serveren hun gastronomische maaltijden niet langer in hun eigen restaurant. Wie houdt van een beetje luxe, kan zich nu ook culinair laten verwennen in de lucht. Vliegtuigpassagiers kunnen vanaf vandaag kiezen voor een lekker etentje tijdens hun vlucht. Chef kristof Coppens van restaurant Apriori is de eerste sterrenchef die een menu mocht samenstellen.  Het filmpje werd ook vertoond op TV-Oost.


Sinds 1990 vinden veeleisende vakantiegangers bij de VIP Selection van Jet Air een topselectie van vier- en
vijfsterrenvakanties aan de Middellandse Zee, de Rode Zee, Canarische Eilanden en Caraïben.
Comfort en verwennerij, met aandacht voor o.m. gastronomie, beauty & wellness, golf, enz...
Parallel hiermee investeert VIP Selection ook in een veelzijdige VIP-service, waaraan nu een culinaire
dimensie wordt toegevoegd, in samenwerking met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Cryo Cooking met Kristof Coppens


Kristof Coppens van Apriori staat er weer. 
Ditmaal met een nieuw veelbelovend boek in eigen uitgave dat gaat over Cryo Cooking, of het gebruik van cryogene gassen in de hedendaagse keuken.

Cryo Cooking is vanaf heden te koop via de site van Apriori, of in het restaurant.

Tekst werd geschreven door Toni De Coninck (Uit Magazine), fotografie door Tom Swyns, ontwerp aan de hand van Steven Theunis.  Het boek is verkrijgbaar vanaf 15 november in soft cover en zal 49.95 euro kosten. Het telt 160 bladzijden en brengt een 50 tal uiteenlopende Cryo-technieken.

Kristof lichtte reeds een tip van de sluier op op Horeca Life, waar hij aantoonde hoe het Cryo Cooking een andere dimensie aan textuur en gerecht brengt.








woensdag 17 september 2008

Art of cooking


Get inspired.

De culinaire fine fleur van België leert u de laatste kooktrends en -innovaties en biedt u een verrassende kijk op ingrediënten, producten, bereidings- en presentatietechnieken. Deze demonstraties worden gebracht door topkoks ... voor topkoks.Schrijf u in voor deze "Inspiring moments" die plaats vinden op HORECA LIFE - 5, 6 & 7 oktober 2008 - Tour & Taxis, Brussel.

Deelnemende koks :

Damien Vanderhoeven van restaurant Le Coriandre, Jan Verhelst van restaurant Lotus Root, Paul Hendrickx van restaurant Aneth, Alex Clevers van restaurant Vivendum, Kristof Coppens van restaurant Apriori, Laurent van de vyver van restaurant du Four à la Table, Alexander Heeren van Unilver Foodsolutions, Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve en Wout Bru van restaurant "chez Bru".


Inschrijven kan via onderstaande deze link.

zaterdag 6 september 2008

Fly with stars

Dit is het nieuw programma dat de Jeunes opstarten vanaf 23 oktober samen met Jet Airfly. Vanaf dan verzorgen JRE met een ster de maaltijden voor de VIP klanten van JET AIR op hun vliegtuigen. Kristof Coppens bijt de spits af.
Hierbij een artikel verschenen in de TIJD online.

woensdag 9 juli 2008

Twee American Express-momenten


Twee American Express momenten bij de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Als trotse bezitter van een American Express kaart, bieden wij u van zondag tot en met vrijdag (behalve op feestdagen) twee gastronomische momenten aan.

Moment "Gastronomische ontdekking" à 50 € per persoon :
een surprise menu van 4 gangen en 1/4 fles San Pellegrino.

Moment "Gastronomisch privilege" à 100 € per persoon :
een surprise menu van 5 gangen, aperitief, wijn en 1/4 fles San Pellegrino.

Enkel bij betaling met American express kaart en voorafgaande reservatie.

zaterdag 28 juni 2008

De 50 beste restaurants van Nederland



in de DSM (De Standaard Magazine) van 28 juni en naar aanleiding van een volledige week over het België gevoel in Nederland, is er een selectie van de 50 beste restaurants in Nederland. Zoals vele belgische gastronomen al reeds weten, kan men ook echt zeer lekker eten bij onze noorderburen. De lijst kwam tot stand door Filip Salmon en Gault Millau.


Er bevinden zich ook 4 Jeunes restaurateurs bij en sommige leuke quotes :
- sluis & omstreken : 't Vlasbloemeken te Koewacht "Sinds we bij de JRE zijn, komen er veel Belgen over de vloer". (nvdr : zou dit komen door Magazine of Gids?)
- Rotterdam & omstreken : Solo te Gorinchem - Gault Millau's belofte van het jaar.
- Amsterdam & omstreken : Apicius te Bakkum - JRE chef dat school volgde in België (Hotelschool Koksijde). Je vindt ook een recept van hem in het nieuwe "zero" JRE magazine.
- Zwolle & omstreken : 't Schuelten Hues te Zutphen - verhuisde onlangs naar een prachtig gymnasium spreekt over een collega JRE, Kristof Coppens van Apriori. Hij heeft ook een prachtig kookboek "Portfolio" dat zeker in de boekenkast van foodies mag staan.



Naast deze vier jonge chefs geef ik jullie hierbij een lijstje van restaurant die meer dan de reis waard zijn. Misschien toekomstige JRE's. En dan spreek ik niet over de nederlandse toppers zoals Oud Sluis of De Librije.


Katseveer te Wilhelminadorp, De campveerse Toren te Veere, Valuas te Venlo, O te Maastricht, L'Atelier te Gulpen, Amarone te Rotterdam, 't Raethuys te Wateringen, La Vilette te Rotterdam, 't Brouwerskolkje te Overveen en De Leest te Vaassen.

Naast de lijst is er ook een interview met Peter Goossens en Jonnie Boer en met een leuke afsluiter wat we mogen verwachten in de toekomst hier in de lage landen. En het nieuws is zeker positief met een leuke opmerking van PG "Er staat een jonge generatie klaar die super goed bezig is en weldra hoge ogen zal gooien". Hopelijk kunnen wij jeunes hiervan reeds een staaltje tonen op het komende Horeca-Life event te Brussel waarbij de JRE samen met drie grote chefs in België en Unilever Foodsolutions de trends in de belgische gastronomie zullen tonen.

vrijdag 27 juni 2008

http://jre.eu now on-line

Deze middag werd de nieuwe europese site gelanceerd.
Kleurijker meteen, en ook stijlvoller.
Uw reacties zijn steeds welkom: chef@lotusroot.eu

Daarnaast wijzen we ook nogmaals in de richting van onze Belgische site, http://jre.be
waar je ook meer lokale berichtgeving weervindt.