donderdag 29 november 2007

De nieuwe JRE's voor 2008


Na een besproken vergadering hebben de Jeunes drie nieuwe leden opgenomen in hun vereniging voor 2008.

Eethuis de Zuidkant te Damme
Jacob Van Maerlantstraat 6
Tel : 050/37 16 76

Christophe en Saskia zijn erin geslaagd hun intiem restaurant, in twee jaar tijd, gastronomisch restaurant op te krikken, zonder hierbij hun publiek van de eerste uren te choqueren. Gastronomie met een eerlijke kookstijl.
Je vindt er naast de gevariëerde kaart, het JRE menu à 48 € en voor de snelle middaglunch een menu à 23 € om je vingers af te lekken. Een getalenteerd duo met talent, passie en innovatie. Niet vreemd als je weet dat Saskia samen met Evy van Jardin Tropical te Knokke, de bediening verzorgde.


Restaurant Culinair te Lauwe
Dronckaertstraat 508

De kunst van het koken.
Sinds 2002 baten Steven en Lisa hun restaurant uit in een prachtige villa te Lauwe, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is op het terras.
Het restaurant kreeg dit jaar een nieuw interieur, om zo dichter bij de kookkunsten van Steven in zijn menu "cooking x-perience" aan te leunen. Een menu met topprodukten in de trend van de hedendaagse kookstijl.
Voor de bediening en de wijnsuggestie zit u bij Lisa aan het juiste adres.



Hostellerie An der Stuff te Martelange
rue Roche Percée 1
www.hostellerie-anderstuff.com

Onze derde nieuwkomer komt uit het zuiden van het land, net aan de grens met Luxemburg, in het stadje Martelange, lang de N4. Fréderic en Nathalie, namen vorig jaar het huis over, na vele jaren trouwe dienst in An der Stuff. Het interieur werd opgefrist en de kaart opgesplitst in een brasserie- en een gastronomisch gedeelte. Zo kunnen ze aan alle gasten op de N4 een uitstekende service geven met een "lekkere" keuken.









zondag 25 november 2007

28 koks voor 2008



Hierbij de 28 acteurs voor 2008.
Met als nieuwe JRE's voor België :
Steven & Lisa van restaurant Culinair te Lauwe
Christophe & Saskia van Eethuis de Zuidkant te Damme
Fréderic & Nathalie van Hostellerie An der Stuff te Martelange
Posted by Picasa

zondag 11 november 2007

Ereplaatsen op Prosper Montagné

Maandag 5 november was het weer zover. De jaarlijkse wedstrijd Prosper Montagné werd georganiseerd in Brugge met afsluitend banket in casino van Oostende. Dit jaar deden Frederik Hoorne (keuken) en Hilde Jonckheere (wijn), beiden werkzaam in restaurant Aneth te Brugge.
Frederik behaalde vorig jaar de titel van beste viskok 2006, en strandde op de tweede plaats voor zijn eerste deelname aan de Prosper. "Geen erg Frederik, je baas deed er 3 x over". Ook Hilde eindigde tweede in haar wedstrijd voor haar eerste deelname.
Gewoon terug beiden meedoen volgend jaar en gaan voor de hoofdprijs.
Proficiat aan alle jullie twee.

vrijdag 26 oktober 2007

jre banket

Op maandag 3 maart organiseren we ons jaarlijks jre-banket. Hierbij zal elke 20€ per inschrijvende gast naar de aktie "kom op tegen kanker" worden geschonken. Voor meer info en updates klik op deze link "jre banket".

zondag 21 oktober 2007

Wereldwijnmeesters


Hilde Jonchere en Evelyne Sambre, de twee sommeliers van restaurant Aneth behaalden de titel " Wereldwijnmeester" van het Eigentijds Vlaams wijninstituut. Een opleiding van syntra.

Proficiat aan hun beiden en aan Paul, want het is een luxe om zo'n twee mensen in zijn zaak te hebben.

donderdag 11 oktober 2007

Be fabulous !


Op zondag vertrekken twee Jeunes richting Saran, waar Benoît de Roubaix en de vrouw des huizes ons opwacht voor een "fabulous" avond.

Een divers gezelschap, waaronder Sarah & Christiaan van restaurant RE-SOURCE en Caroline & Jan van restaurant Lotus Root.
Onze maîtresse de maison, is mevrouw Hélène Feltin, het summum van enthusiasme in ons beroep. Zij voelt zich erorm happy in het midden van drie grote chefs op SARAN, en dat voel je aan haar opgopewekt humeur en uitstraling.


De chefs van SARAN, verzorgen een uitstekende maaltijd, en slaagden ultiem in hun combinatie van spijs en drank. Ondermeer fluweelzachte jakobsnoten met kaviaar die super combineerden met de Grand Vintage 2000. De rest van de maaltijd bouwde op naar een climax met als dessert een Pompelmoes/kokos taart met verse frambozencoulis die een schitterende combinatie met de Grand Vintage 2000 rosé opleverde.
Ontwaken na een nacht Moët, blijkt heel goed mee te vallen....
Fantastisch weer, en vroeg uit te veren voor een bezoek aan de kelders, met degustatie en lunch eraan gekoppeld. Als afsluiter van de voormiddag, een glas Dom Perignon Oenotheque 1993, die we allen begeerlijk wisten te bewonderen.

Be (Absolutely) Fabulous !

door Jan Verhelst

voor meer foto's klik hier

woensdag 19 september 2007

Veste JRE junior


De nieuwe generatie JRE is in aantocht.


Indien jullie ook zo'n leuke JRE koksvesten wensen, kunnen jullie contact opnemen met het secretariaat op het nummer 084/37 71 15 of via email : info@jre.be