zondag 21 december 2008

Een originineel geschenk

Franky, de chef van Hostellerie St. Nicolas heeft samen met zijn team een "Verjaardagskalender" (een kalender waar u iedereen zijn verjaardag op noteert) en tevens kookboek gemaakt.

De kalender is 60 cm x 30cm en gemaakt met mooie, artistieke foto's van gerechten. Zoals u een voorbeeld kan zien in bijlage. En op de ommezijde staat dan de uitleg van het gerecht. En op deze manier vergeet u ook niemand zijn verjaardag!

Dit uniek geschenk kan u bij ons ter plaatse kopen voor €25,00. Winkelprijs €30,00
Alvast een zalig kerstfeest en een gastronomisch fijn Nieuwjaar.

Het St.-Nicolasteam

Veurnseweg 532
8906 Elverdinge (Ieper)
info@hostellerie-stnicolas.com
www.hostellerie-stnicolas.com

vrijdag 28 november 2008

woensdag 26 november 2008

Er is er eentje bij...

Het wordt een jaarlijkse gewoonte - we hebben er een ster bij in onze club : nieuwkomer JRE restaurant Clandestino van Wout.

Proficiat.

Dat brengt het totaal op 32 in 2009, hetzij 11 restaurants met een ster of meer.

Ter info in Italie, Oostenrijk of Duitsland hebben meer dan 73% van de leden een ster, twee of zelf drie.

Dus gewoon voortdoen is de boodschap.

zaterdag 15 november 2008

Wedstrijd

Van wie is dit citaat, en win een JRE kookboek.

"Ik krijg hier aardig wat stagiairs van hotelscholen over de vloer. De meeste zijn wellicht met een keizersnede geboren, want hun nek is te dik voor een natuurlijke bevalling"

Een hint : het is geen JRE, nooit één geweest, maar eentje dat nooit een "blad" voor zijn mond heeft gehad.

dinsdag 4 november 2008

Prosper Montagné 2009

Frederik Hoorne, sous-chef van restaurant Aneth in Brugge heeft de prestigieuze prijs Prosper Montagné gewonnen.
Vorig jaar nog werd hij tweede bij zijn eerste deelname. Ook Hilde Jonckheere, die tot voor kort werkzaam was als sommelier bij Aneth, won haar finale na een gelijke tweede plaats vorig jaar.

Proficiat!

vrijdag 24 oktober 2008

Sterrenchefs doen het op 10.000 meter

Topchefs serveren hun gastronomische maaltijden niet langer in hun eigen restaurant. Wie houdt van een beetje luxe, kan zich nu ook culinair laten verwennen in de lucht. Vliegtuigpassagiers kunnen vanaf vandaag kiezen voor een lekker etentje tijdens hun vlucht. Chef kristof Coppens van restaurant Apriori is de eerste sterrenchef die een menu mocht samenstellen.  Het filmpje werd ook vertoond op TV-Oost.


Sinds 1990 vinden veeleisende vakantiegangers bij de VIP Selection van Jet Air een topselectie van vier- en
vijfsterrenvakanties aan de Middellandse Zee, de Rode Zee, Canarische Eilanden en Caraïben.
Comfort en verwennerij, met aandacht voor o.m. gastronomie, beauty & wellness, golf, enz...
Parallel hiermee investeert VIP Selection ook in een veelzijdige VIP-service, waaraan nu een culinaire
dimensie wordt toegevoegd, in samenwerking met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Cryo Cooking met Kristof Coppens


Kristof Coppens van Apriori staat er weer. 
Ditmaal met een nieuw veelbelovend boek in eigen uitgave dat gaat over Cryo Cooking, of het gebruik van cryogene gassen in de hedendaagse keuken.

Cryo Cooking is vanaf heden te koop via de site van Apriori, of in het restaurant.

Tekst werd geschreven door Toni De Coninck (Uit Magazine), fotografie door Tom Swyns, ontwerp aan de hand van Steven Theunis.  Het boek is verkrijgbaar vanaf 15 november in soft cover en zal 49.95 euro kosten. Het telt 160 bladzijden en brengt een 50 tal uiteenlopende Cryo-technieken.

Kristof lichtte reeds een tip van de sluier op op Horeca Life, waar hij aantoonde hoe het Cryo Cooking een andere dimensie aan textuur en gerecht brengt.